Łosoś Czosnkowo-Limonkowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj łososia czosnkowo-limonkowego. Ten przepis zawiera 6 porcji z 381 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Za 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, limonkę, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wapno, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Lime Angel Food z glazurą limonkową i pistacjami jako deser. 2863 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Chile Limonka łosoś Fajita Sałatka z winegretem z limonki kolendry, Pan Seared Honey Glazed Salmon z rumianym sosem maślano-limonkowym-najlepszy łosoś, jaki kiedykolwiek jadłem, oraz Łosoś Kokosowo-Limonkowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W słoiku z obcisłą pokrywką połącz pierwsze pięć składników; dobrze wstrząśnij. Piecz łososia skórą do dołu, 4-6 cali. od ognia przez 20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, fastrygując co 5 minut mieszanką wapna.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami limonki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Juve y Camps Pinot Noir Brut rosé z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose]()
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.