Łosoś cytrusowy z sałatką z rukoli
Łosoś cytrusowy z sałatką z rukoli to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 514 kalorii, 37g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz liście laurowe, sól koszerna, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać grejpfruta można śledzić to danie główne z Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka cytrusowa z krewetkami i rukolą, Jicama, Sałatka z cytrusów i rukoli, oraz Oczyszczająca Sałatka z rukoli i cytrusów z sosem Kurkumowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 F.
Łososia umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia.
Dodaj liście laurowe i tyle wody, aby dotrzeć do połowy boków filetów.
Piec, aż łosoś jest tego samego koloru w całym i płatków łatwo, o 15 protokół.
Przełożyć na talerz; ostudzić. Tymczasem, pracując nad miską, wyciąć każdy segment grejpfruta z otaczających błon. Wycisnąć membrany, aby uwolnić pozostały sok.
Dodaj ocet, olej, cukier i sól do soku.
Wlać wszystko oprócz 1 łyżki winegret do dużej plastikowej torebce zamykanej.
Dodać łososia do worka i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Aby służyć, dodać segmenty grejpfruta, ogórek, i rukola do reserved vinaigrette w misce i wrzucić.
Odcedzić łososia. Ryż podzielić między poszczególne talerze i top z sałatką z rukoli i łososia.Wskazówka: aby podzielić grejpfruta, obrać go, a następnie użyć ostrego noża do cięcia między każdą sekcją, blisko membrany.
Usuń segmenty nienaruszone.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.