Łopatka Wieprzowa Wolno Pieczona

Łopatka Wieprzowa Wolno Pieczona
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać powoli pieczone łopatki wieprzowe spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, tymianek, grubą sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wolno pieczone łopatka wieprzowa, Powoli pieczone aromatyczne łopatka wieprzowa, oraz Łopatka wieprzowa wolno pieczona z faszerowanym kabaczkiem.

Instrukcje

1
Wieprzowinę opłukać i osuszyć. Ocena skóry w krzyżujący się wzór diamentu, co 1/8-cal głębokie cięcia około 1 cal od siebie. Oddzielić i obrać ząbki czosnku. W moździerzu i tłuczku zmiażdż czosnek, sól, oregano, tymianek i pieprz na grubą pastę (lub zmiel czosnek, a następnie wymieszaj z solą, ziołami i pieprzem). Przetrzyj pastę czosnkową na całej pieczeni. Zestaw pieczeń, skórą do góry, na stojaku w naoliwionej 9-na 13-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PieprzPieprz
ZiołaZioła
Mięso MieloneMięso Mielone
TymianekTymianek
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Piec w piekarniku 450 (Patrz uwagi), aż do głębokiego złotego koloru, 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjmij patelnię z piekarnika i rozetrzyj plastry cebuli i marchwi wokół wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Wlać 1/4 szklanki sherry i 2 szklanki bulionu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj płatki chile. Wieprzowina z dodatkiem niektórych soków z patelni. Obniżyć temperaturę piekarnika do 225 i piec, aż termometr włożony przez środek najgrubszej części w kości odczytuje 170 do 175, 8 do 9 godzin (nie wkładać termometru przed ostatnią godziną pieczenia). Jeśli wieprzowina zostanie wykonana, zanim będziesz gotowy do podania, zmniejsz temperaturę piekarnika do 160 i przytrzymaj w piekarniku do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Około 30 minut przed podaniem przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia. (Aby uzyskać bardzo ostre skwarki ze skóry wieprzowej, patrz UWAGI.) Wieprzowinę luźno przykryć i ułożyć w ciepłym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
7
Pozostałą 1/4 szklanki sherry i 2 szklanki bulionu wlać do patelni do pieczenia (krople będą ciemne) i ustawić na palniku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się o około połowę, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wlać przez sitko druciane ustawione nad miską, naciskając na warzywa (wyrzucić warzywa); powinieneś mieć 1 do 1 1/3 szklanki kapieli. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Zdjąć skórę z wieprzowiny i pokroić na kawałki lub paski wielkości kęsa; stos na talerzu. Mięso pokroić w poprzek ziarna i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
10
Skropić około jednej czwartej soków na patelni nad mięsem; podawać Pozostałe, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Uwagi: może być konieczne zamówienie wieprzowiny z rynku mięsa z wyprzedzeniem. Monitoruj temperaturę piekarnika za pomocą termometru przed uruchomieniem i dostosuj temperaturę w razie potrzeby. Jeśli po zakończeniu pieczenia trzymasz pieczeń w piekarniku, sprawdź, czy piekarnik jest nadal włączony po 12 godzinach ciągłego użytkowania; niektóre piekarniki wyłączają się automatycznie. Piec konwekcyjny nie jest zalecany. W przypadku bardzo ostrych skwarków, zdejmij skórkę z gotowanej wieprzowiny, oddziel na kawałki wielkości kęsa i umieść na płytkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Piec w piekarniku 400, aż chrupiące i puffy, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Magazyn