Łatwy Stek Smażony
Łatwo smażony stek jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, Łatwy Stek Z Polędwicy Smażonej Na Patelni, oraz Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij stek z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową, około 30 do 45 minut.Doprawić stek z obu stron solą i pieprzem. Obie strony natrzeć oliwą z oliwek i odstawić.
Rozgrzać patelnię o średnim ciężarze (nie nonstick!) na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego, ale nie palenia, około 3 do 4 minut. (Jeśli patelnia zrobi się zbyt gorąca i zacznie palić, zdejmij ją z ognia, aby nieco ostygła.)
Umieść stek na patelni i niech gotować niezakłócony, aż ciemna skórka tworzy się na dnie, o 3 do 4 protokół.Odwróć stek za pomocą szczypiec lub szpatułki i gotować, aż będzie średnio rzadkie, o 3 do 4 minut więcej. Aby sprawdzić doneness, użyj palca, aby nacisnąć na stek: powinien być twardy na brzegach, ale nadal dać w środku. Możesz również użyć termometru natychmiastowego odczytu; powinien on odczytywać około 125 ° F do 54°.
Przełożyć stek na deskę do krojenia i odstawić na co najmniej 5 minut przed podaniem.