Łatwy Krem Jajeczny
Łatwy krem jajeczny to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym, Bułka z jajkiem w misce (łatwa Kolacja w tygodniu!), oraz Łatwa sałatka jajeczna o niskiej zawartości węglowodanów i Dzień Pierwszy z powrotem na Keto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść sześć 4-uncjowych filiżanek żaroodpornych (możesz użyć ramekinów lub filiżanek do kawy oznaczonych jako Bezpieczne Dla piekarnika) na głębokiej patelni do pieczenia, wystarczająco dużej, aby je pomieścić.
W średnim rondlu, doprowadzić mleko na wolnym ogniu na średnim ogniu.
W międzyczasie, w osobnej misce, ubij razem jajka, żółtka, cukier i wanilię.
Powoli wlać mieszaninę jajek do gotującego się mleka, ubijając delikatnie, aby połączyć.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do kubków (jeśli sitko zatyka się, użyj łyżki, aby zeskrobać go do czysta), a następnie lekko posypać gałką muszkatołową.
Wlać gorącą (nie wrzącą) wodę do patelni, aż dotrze do połowy boków filiżanek.
Piec, aż krem jest po prostu ustawić (może być jeszcze trochę luźne), 30 do 35 minut.
Pozostaw krem do ostygnięcia w łaźni wodnej na około 2 godziny przed podaniem.
Ryby zimnowodne, takie jak łosoś, makrela i śledź, są najlepszym źródłem kwasów omega-3 (japońska dieta bogata w owoce morza została powiązana z oczekiwaną długością życia tego kraju, wśród najwyższych na świecie na 82,5 lat). Ponadto "spożywanie EFA może pomóc w zapobieganiu zaburzeniom, takim jak ADHD u dzieci i Alzheimer u dorosłych", mówi dietetyk Keri Glassman, który stworzył bar przekąskowy dla dzieci zawierający kwasy omega-3 z siemienia lnianego.