Łatwe ciasto budyniowe z rabarbarem

Łatwe ciasto budyniowe z rabarbarem
Łatwy budyń rabarbarowy to deser dla 15 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 243 kalorie , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, jajek, rabarbaru i wody. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Matki . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 30% , to danie nie jest takie super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą , Bezglutenowe ciasto rabarbarowo-cytrynowo-migdałowe i Ciasto rabarbarowe babci B.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i posyp mąką formę do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia W Kształcie PomarańczyGuma Do żucia W Kształcie Pomarańczy
3/4 Szklanki Prażonych Orzeszków Piniowych, Posiekanych3/4 Szklanki Prażonych Orzeszków Piniowych, Posiekanych
2
Wymieszaj w misce mieszankę do ciasta, 1 szklankę wody, olej roślinny i jajka, aż masa stanie się wilgotna; ubijaj mikserem na średniej prędkości przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Małych Papryczek Poblano6 Małych Papryczek Poblano
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Dekoracje CukierkoweDekoracje Cukierkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 1/2 Szklanki Plus 1/8 Szklanki Oliwy Z Oliwek1 1/2 Szklanki Plus 1/8 Szklanki Oliwy Z Oliwek
3
Wlać ciasto do przygotowanej formy na ciasto. Na wierzch ciasta położyć rabarbar i posypać cukrem i cynamonem; zalać równomiernie 1 szklanką gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Uncji Złotych Rodzynek3/4 Uncji Złotych Rodzynek
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Mikro MiętaMikro Mięta
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie wychodziła czysta lub z wilgotnymi okruchami, przez okres od 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Mleka3 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Mleka
3/4 Szklanki Prażonych Orzeszków Piniowych, Posiekanych3/4 Szklanki Prażonych Orzeszków Piniowych, Posiekanych
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn