Łatwe ciasto budyniowe z rabarbarem
Łatwy budyń rabarbarowy to deser dla 15 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 243 kalorie , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, jajek, rabarbaru i wody. Będzie hitem na imprezie z okazji Dnia Matki . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 30% , to danie nie jest takie super. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą , Bezglutenowe ciasto rabarbarowo-cytrynowo-migdałowe i Ciasto rabarbarowe babci B.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i posyp mąką formę do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Wymieszaj w misce mieszankę do ciasta, 1 szklankę wody, olej roślinny i jajka, aż masa stanie się wilgotna; ubijaj mikserem na średniej prędkości przez 2 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej formy na ciasto. Na wierzch ciasta położyć rabarbar i posypać cukrem i cynamonem; zalać równomiernie 1 szklanką gorącej wody.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie wychodziła czysta lub z wilgotnymi okruchami, przez okres od 50 minut do 1 godziny.