Łatwa Tarta Śliwkowa
Łatwa Śliwkowa tarta może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ciasto francuskie, śliwki, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, oraz Tarta Śliwkowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ciasto ułożyć na powierzchni mąki i pokroić na pół.
Posypać jeden kawałek migdałami i trochę cukru; położyć drugi kawałek na wierzchu. Naciśnij razem z wałkiem do ciasta, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 6 na 14 cali. Zdobądź 1-calową krawędź nożem. Przebić środek widelcem i zrobić małe szczeliny nożem.
Przenieść do blachy wyłożonej pergaminem, pędzlem z wodą i piec do złotego koloru, 20 do 25 minut. Chłodny na stojaku.
Wymieszaj 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki wody i sok z cytryny na ciężkiej patelni. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż cukier się roztopi. Odkryć i gotować, wirując patelnię, aż do bursztynu, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia; dodać śliwki, 3 łyżki masła i wanilii i nasion. Gotować na małym ogniu, podrzucając, aż śliwki będą miękkie i sos zgęstnieje, o 20 protokół.
Dodać pozostałe 3 łyżki masła i wirować do połączenia.
Przenieść skórkę na talerz. Wierzch ze śliwkami i połową sosu.
Podawać z lodami i pozostałym sosem na boku.