Złoty Pieczony Capon

Złoty Pieczony Capon
Złoty pieczony w piecu Capon wymaga z grubsza 3 godziny i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1136 kalorii, 87g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Na 3,76 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Mieszanka soli i pieprzu, ziół, ziół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pieczony kapon z farszem Quinoa-oliwkowym, Capon pieczony z Chile-Cilantro Rub i pieczoną marchewką, oraz Złoty Omlet Z Piekarnika dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjąć szyję i podroby z jamy i opłukać kurczaka w zimnej wodzie, wewnątrz i na zewnątrz. Dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Ciało i jamę kurczaka obficie przyprawić solą i pieprzem. W małej misce wymieszaj masło, sok z cytryny i posiekane zioła. Rozetrzyj masło herbowane po całym kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Włóż połówki cytryny, cebulę, czosnek i całe zioła do środka ptaka. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym, aby pomóc utrzymać jego kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na stojaku w kształcie litery V w patelni do pieczenia. Gotowanie kurczaka na stojaku pomaga uczynić jego skórę chrupiącą i zapobiega przyklejaniu się do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Wlać wodę do patelni do pieczenia, aby zapobiec spalaniu i paleniu tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Piecz kurczaka przez około 20 minut, a następnie ostrożnie obróć ptaka nad pierś do góry. Najlepiej wyjąć patelnię z piekarnika, zamknąć drzwi piekarnika, aby utrzymać temperaturę i obrócić kurczaka na blacie. Zalać kurczaka kapiącą patelnią. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i przywróć patelnię do piekarnika. Kontynuuj pieczenie, aż termometr instant-read włożony w najgrubszą część uda odczytuje 165 stopni do 170 Stopni F, liczyć na to, że zajmie to około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Wyjąć kurczaka na talerz i odstawić na 15 minut, aby soki osiadły z powrotem do mięsa przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
W międzyczasie wlej krople z patelni do separatora sosu lub miarki, aby tłuszcz urósł do góry. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz, a następnie przywrócić soki z patelni z powrotem na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
9
Umieść patelnię na górze pieca na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
10
Dodaj sherry i deglaze, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Doprawić solą i pieprzem, podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn