Złote ziemniaki crunch
Need a dairy free side dish? Złote ziemniaki crunch może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga tłuszczu gęsiego, kurkumy, oleju słonecznikowego i polenty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Golden Glazed Snack Crunch, Złote Ziemniaki, oraz Złote Ziemniaki.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ziemniaki obrać i pokroić na duże kawałki lub, jeśli są wystarczająco małe, zachować je w całości.
Umieścić na patelni osolonej wody, dodać większość kurkumy, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ziemniaki na wolnym ogniu przez 6 minut, aż boki będą puszyste.
Dobrze odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać mąkę, polentę, paprykę i pozostałą kurkumę razem w dużej misce, a następnie wrzucić przez ziemniaki, aż równomiernie pokryte mieszanką mąki.
Włożyć olej i tłuszcz do dużej puszki do pieczenia, którą chcesz mieć warstwę tłuszczu o głębokości około 5 mm i wstawić do piekarnika na 10 minut, aż się rozpali. Ostrożnie przełóż ziemniaki do gorącego tłuszczu i użyj plasterka ryby, aby obrócić je do równomiernego pokrycia.
Wstawić do piekarnika i pozostawić na 40 min.
Wyjąć, obrócić ziemniaki i wrócić do piekarnika na kolejne 20 minut, aż złoty.