Złote ciastka ryżowe z sosem słodko-imbirowym

Złote ciastka ryżowe z sosem słodko-imbirowym
Złote ciastka ryżowe ze słodkim sosem ziemniaczano-imbirowym wymagają z grubsza 1 godzina od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 499 kalorii, 9g białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko kokosowe, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 51%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Przyprawione placki ziemniaczane z sosem pomidorowo-imbirowym, Ciastka krabowe w papierze ryżowym z sosem imbirowo-limonkowym, oraz Ciastka krabowe ze słodkim sosem do maczania chili i imbiru.

Instrukcje

1
W rondelku z ciasno dopasowaną pokrywką podgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego z czosnkiem na średnim ogniu przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj ryż jaśminowy i ciągle mieszaj jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
3
Dodaj 2-1 / 2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Doprowadź ryż do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj patelnię i gotuj ryż przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś ryż do dużej miski i pozwól mu ostygnąć przez 15 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podczas gdy ryż się gotuje, pokrój Batata na trzy części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
RyżRyż
6
Umieść kawałki w garnku i zalej je zimną wodą. Doprowadź ziemniaki do wrzenia i gotuj, aż będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odcedź i pozwól im ostygnąć.
8
W rondelku doprowadź mleko kokosowe, wodę lub sok pomarańczowy i mielony imbir prawie do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Obierz skórkę ze schłodzonego słodkiego ziemniaka. Przetrzyj miąższ słodkich ziemniaków płynem kokosowo-imbirowym w blenderze lub robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
KokosKokos
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlej puree ze słodkich ziemniaków z powrotem do rondla i dodaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Zmiel marchewkę, czerwoną paprykę i grubo posiekane szalotki w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
13
Dodaj 1/2 ryżu jaśminowego i 2 ubite jajka; uruchom maszynę tryskającą, aż mieszanina uzyska mączną konsystencję. Włóż tę mieszankę z powrotem do miski z resztą ryżu jaśminowego i dobrze wymieszaj. Włóż połowę tej mieszanki do czystej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Podgrzej dwie patelnie lub dużą patelnię na średnim ogniu. Pozostały olej rzepakowy podzielić między patelnie lub rozprowadzić na patelni. Podziel mieszankę ryżu w każdej misce na trzy części. Uformuj każdą z sześciu części w kulkę, a następnie umieść każdą kulkę na patelni lub na patelni. Poklep kulkę, aby uformować ciasto o grubości około 1 1/2 cala. Smaż ciastka przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Podgrzej sos i włóż go na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
16
Na każdym talerzu ułóż ciasto ryżowe i posyp drobno posiekaną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasta RyżoweCiasta Ryżowe
Zielona CebulaZielona Cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn