Złota Szarlotka
Złota Szarlotka może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten deser ma 486 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką ekstrakt z wanillanu, lodowatą wodę, złote aromatyczne jabłka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie super. Podobne przepisy obejmują Szarlotka Golden Harvest, Deep-Dish Golden Delicious Apple Pie, oraz Złote Jabłko.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz jabłka, 3/4 szklanki soku jabłkowego, cukier, cynamon i przyprawę do szarlotki; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostały sok jabłkowy; dodaj do rondla. Wróć do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Dodaj wanilię. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Aby uzyskać skórkę, połącz mąkę i sól; pokrój masło, aż mieszanina będzie krucha. Stopniowo dodawaj wodę, po 1 łyżce stołowej; podrzucając widelcem, aż ciasto uformuje się w kulkę. Podziel na pół, dzięki czemu połowa jest nieco większa. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą porcję.
Linia a 9-w. talerz do ciasta z dolnym ciastem; przycinaj nawet krawędzią talerza.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść na nadzieniu. Wykończenia, uszczelnienie i flet krawędzie.
Wytnij rozcięcia na górze.
Piec w temperaturze 400° przez 40-45 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a jabłka będą miękkie. Ostudzić na ruszcie.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to moje najlepsze typy na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Zonin Prosecco z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Zonin Prosecco]()
Zonin Prosecco
Zdobywca Złotego Medalu: Międzynarodowy Konkurs win w Los Angeles 2014bardzo wyważony i atrakcyjny, z niezwykle delikatną nutą migdałów, która jest typowa dla Prosecco. Doskonały aperitif, można go również podawać przez cały posiłek - w tym deser-o ile potrawy nie są zbyt mocno aromatyzowane.