Zupa ziemniaczana, zielona kapusta i Por z cytrynowym Crème Fraîche

Zupa ziemniaczana, zielona kapusta i Por z cytrynowym Crème Fraîche
Zupa ziemniaczana, zielona kapusta i Por z cytrynowym Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, kapustę, skórkę z parmezanu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Grzybowo-Porowo-grochowa z kremem cytrynowo-imbirowym Fraiche, Schłodzona Żółta zupa z dyni i porów z kolendrą i cytrynowym Crème Fraîche, oraz Wędzony łosoś i Por z kremem cytrynowym Meyer Fraîche.

Instrukcje

1
Zmiksować Creme fraîche, sok z cytryny i skórkę z cytryny w małej misce. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oliwy z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj kapustę; posypać lekko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smażyć, aż kapusta będzie prawie miękka, ale nie brązowy, 6 do 8 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś 1 szklankę kapusty do małej miski i rezerwy do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
KapustaKapusta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj 1 łyżkę masła do garnka z kapustą; dodaj pory i czosnek. Smażyć na średnim ogniu, aż pory lekko zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać ziemniaki, w razie potrzeby skórkę parmezanu i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ParmezanParmezan
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PorPor
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać 6 szklanek bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie, 20 do 25 protokół. Wyrzucić skórkę parmezanu, jeśli jest używana, i liść laurowy. Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka. Powrót puree do garnka. Gotować na wolnym ogniu, dodając więcej bulionu o 1/4 garści do cienkiej zupy do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
ParmezanParmezan
BulionBulion
WołowinaWołowina
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
6
Zupa z chochli do misek. Top każdej porcji z niektórych zastrzeżone kapusty podsmażonej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
7
Na zupę skropić Creme fraîche, posypać szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
SzczypiorekSzczypiorek
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn