Zupa ziemniaczana ze smażonymi migdałami

Zupa ziemniaczana ze smażonymi migdałami
Zupa ziemniaczana ze smażonymi migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 67 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wiejski chleb, ocet po sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekana zupa ziemniaczana z chrupiącymi, smażonymi skórkami ziemniaków, Kremowa zupa ze słodkich ziemniaków ze smażoną szałwią, oraz Zupa Ziemniaczana Ze Smażonym Spaghetti I Tostami Pepitas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oliwę z oliwek rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać migdały i czosnek. Gotować, mieszając często, aż będą złote, cztery do pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Dodać szynkę, dobrze wymieszać i gotować, aż dopiero zacznie renderować, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
Dodać ziemniaki i gotować, mieszając często, aż skwierczeć, o minutę dłużej.
6
Dodać bulion i 1 łyżkę soli i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
W międzyczasie przenieś migdały i czosnek do robota kuchennego i przetwarzaj, aż zostaną drobno zmielone. Odstawić dwie łyżki mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dodaj resztę do rondla i dobrze wymieszaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Szafran umieścić w małej misce i dodać dwie łyżki ciepłej wody. Odstawić na 1 do 2 minut, a następnie dodać do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Przykryj zupę pokrywką pozostawioną otwartą szczelinę i gotuj na wolnym ogniu, aż około połowa ziemniaków rozpadnie się w zupie, około 35 minut. Wymieszaj ocet i pozostałe dwie łyżki mieszanki migdałów i czosnku. Gotować przez kolejną minutę, a następnie zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
11
Zupę podawać z kromkami wiejskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn