Zupa ziemniaczana taty
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Zupa ziemniaczana taty może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz sól i mielony pieprz, seler, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Zapiekana zupa ziemniaczana z chrupiącymi, smażonymi skórkami ziemniaków, Zupa z kalafiora ziemniaczanego pasternak z pancettą ziemniaczaną, oraz Zupa nazistowska krem z zupy ze słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki ziemniaczane, seler i cebulę w szybkowarze i dodaj 4 szklanki wody lub tyle, aby osiągnąć znak pełności na kuchence. (Postępuj zgodnie ze wskazówkami producenta, aby dokładnie napełnić kuchenkę.) Przykryć kuchenkę, uszczelnić i podnieść ciśnienie na średnim ogniu. Gdy kuchenka osiągnie pełne ciśnienie, zmniejsz ciepło, aby utrzymać ciśnienie i ciśnienie-gotuj warzywa przez 25 minut.
Pozwól, aby Ciśnienie w kuchence opadło i zwolnij pokrywę na kuchence, gdy ciśnienie jest normalne.
Wymieszać z odparowanym mlekiem, masłem, solą i czarnym pieprzem i doprowadzić zupę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować zupę do żądanej grubości, 5 do 15 minut. Jeśli lubisz grubszą zupę, wymieszaj z tłuczonymi płatkami ziemniaczanymi do pożądanej konsystencji.