Zupa ziemniaczana, Pasternakowa i kapuściana
Ziemniaków, pasternaku i kapusty wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 20 i koszty 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 49 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz kapustę, olej truflowy, pasternak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa z kalafiora ziemniaczanego pasternak z pancettą ziemniaczaną, Zupa pasternakowo-ziemniaczana, oraz Zupa ziemniaczano-Pasternakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ziemniaki, pasternak i warzywną bazę bulionową w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby pokryć warzywa; doprawić solą morską i czarnym pieprzem. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki i pasternak będą miękkie, 15 do 20 minut.
Wlać mieszaninę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj pokrywę blendera zamkniętą złożonym ręcznikiem i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree. Proces w partiach, aż wszystkie warzywa są puree.
Powrót mieszane warzywa do garnka, i umieścić na średnim ogniu. Wymieszać sos jabłkowy, ocet balsamiczny, pasta czosnkowa, i olej truflowy do zupy; doprowadzić do duszenia, i zmniejszyć ogień. Dusić, aż smaki połączyć, o 50 protokół.
Dodać kapustę do zupy i gotować, aż kapusta zmięknie, o 10 protokół.