Zupa z zielonego groszku, bez mięsa
Zupa z zielonego groszku, bez mięsa jest Wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka szpinaku baby, majeranek, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z chudego żubra i jęczmienia z zielonym groszkiem, Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, oraz Świeży zielony groszek i groszek cukrowy w sosie sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8 szklanek grochu i 4 szklanki wody w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku.
Dodać sól, pieprz, mace, goździki, tymianek, i majeranek, przykryć, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut, aż groszek będzie bardzo miękki.
Odcedzić groszek, rezerwując płyn do gotowania w sosie. Puree groch w robocie kuchennym lub z młynkiem spożywczym. Jeśli używasz młyna spożywczego, wyrzuć Skórki. Przecieru wcisnąć przez sito do reserved liquid, mieszając dokładnie połączyć. Przykryć i odstawić do ogrzania.
Połącz pozostałe 2 szklanki grochu z pozostałymi 2 szklankami wody w średnim rondlu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut, aż groszek będzie po prostu miękki.
Podczas gdy druga partia grochu jest gotowania, roztopić masło na patelni sauté.
Dodać zieloną cebulę i smażyć przez około 2 protokół.
Dodać szpinak i miętę i mieszać razem, gotowanie, aż szpinak właśnie zwiędły. Zmiksować z mąką i gotować przez około 1 minutę.
Odcedzić groszek, rezerwując płyn do gotowania, i wymieszać groszek do ciepłej zupy wraz z mieszaniną szpinaku.
Podgrzewaj, aż zacznie się gotować, dodając zarezerwowany płyn do gotowania grochu-trochę na raz—jeśli zupa jest zbyt gęsta. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Wlać zupę do turen, i udekorować pokrojone w kostkę tosty i rozdrobnione kwiaty nagietka, w razie potrzeby.
From Dining with the Washingtons: Historic Recipes, Entertaining, and Hospitality from Mount Vernon, edited by Stephen A. McLeod. All text © 2011 by the Mount Vernon Ladies ' Association. Dystrybuowane przez University of North Carolina Press.