Zupa Z Szynki I Fasoli

Zupa Z Szynki I Fasoli
Zupa z szynki i fasoli to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Ta zupa ma 62 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, cebulę, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Zupa Fasolowa Lima, Zupa z szynki i fasoli, oraz Zupa z szynki i fasoli.

Instrukcje

1
Miejsce Lima fasola w holenderskim piekarniku lub zupa czajnik; dodać wodę do pokrycia przez 2 w. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
3
Fasolę odcedzić i opłukać, wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
W holenderskim piekarniku pokrytym nieprzywierającym sprayem, cebulę i czosnek gotować do miękkości. Wymieszać w bulionie, szynka, marchew, woda, jalapeno, pietruszka, pieprz i fasola lima. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 50 minut lub aż ziarna będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Rozproszony Sos TabascoRozproszony Sos Tabasco
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn