Zupa z soczewicy z kalafiorem i boczkiem
Zupa z soczewicy z kalafiorem i boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka boczku, cebuli, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Z Soczewicy Z Boczkiem, Zupa z soczewicy i boczku, oraz Zupa z boczku i soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku ugotuj paski boczku, aż będą chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach. Odrzuć wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu boczku lub, jeśli jest mniej niż 2 łyżki, dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzupełnić tę ilość.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj soczewicę, sól, pieprz, rozmaryn, liść laurowy i wodę do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Dodać różyczki kalafiora i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior i soczewica są miękkie, o 15 minut dłużej.
Natkę pietruszki wymieszać z zupą.
Odmiana: Zastąp różyczki brokułów dla kalafiora.
Dodać je po soczewicy gotowane przez około dwadzieścia pięć minut, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż brokuły będzie miękka, pięć do dziesięciu minut dłużej.
Rekomendacja wina: spójrz na rodzime winogrona pinotage w RPA, aby znaleźć coś niezwykłego, które będzie towarzyszyć tej pikantnej zupie. Pinotage produkuje giętkie, pikantne czerwone wina z dymną nutą i pyszną jagodową owocowością.