Zupa z pora i kopru włoskiego z wędzonym łososiem
Zupa z pora i kopru włoskiego z wędzonym łososiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 380 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka kopru włoskiego, szczypiorek, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Z Pora I Wędzonego Plamiaka, Bezmleczny Wędzony Plamiak, Por I Zupa Z Fasoli, oraz Dorsz czarny z zupą z kopru włoskiego i wędzoną ostrygą Panzanella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i odrzucić końce korzeniowe i grube wierzchołki z pora.
Pory przeciąć na pół wzdłuż i spłukać pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby wypłukać ziarno; odcedzić, a następnie cienko pokroić w poprzek.
Opłucz koper włoski. Przycinaj i odrzucaj końce korzeni i łodygi; zarezerwuj 2 lub 3 gałązki pierzasto-zielonych wierzchołków do dekoracji i drobno posiekaj wystarczającą ilość pozostałych pierzastych liści, aby uzyskać 3 łyżki (Odrzuć Pozostałe zielenie). W misce wymieszać posiekaną zieleninę ze szczypiorkiem; przykryć i schłodzić. Posiekaj główki kopru włoskiego.
W 6-do 8-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodaj pory i posiekane główki kopru włoskiego, przykryj i mieszaj od czasu do czasu, aż warzywa będą bardzo zwiotczałe, 10 do 12 minut.
Dodaj bulion i liść laurowy do patelni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Ziemniaki szorować i pokroić w 1/2-do 3/4-cala kostki.
Dodać ziemniaki do mieszaniny bulionu i powrócić do gotować na wolnym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć, i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Łososia pokroić w paski o długości od 2 do 3 cali i szerokości 1/2 cala; włożyć do miski.
W osobnej misce, ubić mleko, mąkę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, aż będzie gładka.
Dodaj do mieszaniny bulionu ziemniaczanego i mieszaj na dużym ogniu do wrzenia, około 5 minut.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Podawać zupę z patelni, lub wlać do turen.
Dekoruj zastrzeżone gałązkami kopru włoskiego. Oferta z wędzonym łososiem i mieszanką szczypiorku do smaku.