Zupa Z Pieczonej Dyni

Zupa Z Pieczonej Dyni
Zupa z pieczonej dyni to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 768 kalorii, 15g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Pieczonej Dyni, Zupa Z Pieczonej Dyni, oraz Zupa z pieczonej dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, seler, marchew, i kij cynamonu i saute do miękkości, ale nie Brązowy, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Laska CynamonuLaska Cynamonu
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
3
Dodać bulion z kurczaka i kolendrę, jeśli używasz, i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez kilka minut. Wymieszać w squasha, aż będzie gładka, następnie gotować na wolnym ogniu delikatnie niech smaki stopić, o 10 protokół. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KolendraKolendra
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Zupę przecedzić w blenderze na gładką masę. (Zupę można przygotować do tego momentu, schłodzić, przykryć i schłodzić przez kilka dni lub zamrozić na około 1 miesiąc. Zagęszcza się w miarę schładzania i może wymagać rozcieńczenia za pomocą zapasu lub wody podczas podgrzewania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Odstawić zupę na patelnię i delikatnie podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pół na pół, jeśli używasz. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem. Trzymaj ciepło aż do serwisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
1
Dodaj zupę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
2
W razie potrzeby udekoruj serem i pestkami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
SerSer
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. obierz squasha obieraczką do warzyw. Połowę długości, wyrzucić nasiona, a następnie pokroić w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
PiekarnikPiekarnik
4
Umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło przestaje się spieniać i staje się jasnobrązowe, zdjąć patelnię z ognia i natychmiast dodać szałwię, cukier, ocet (cofnij się, aby nie dostać rozpryski), melasę i tosty przyprawy pocierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MelasaMelasa
OcetOcet
MasłoMasło
CukierCukier
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dobrze wymieszać i niech gotować na średnim ogniu na małym ogniu przez 1 do 2 minut, aby stopić smaki.
7
Wlać mieszaninę octu na squasha i wrzucić dobrze, a następnie przenieść do ciężkiego obramowanej blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać squasha w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając co najmniej raz, aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 45 minut do 1 godziny. Odstawić na bok, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, więc płyny są ciekłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Pracując partiami, jeśli to konieczne, przenieś ciepłą dynię i wszystkie płyny do gotowania do robota kuchennego i przetworz do gładkości. Zużyć natychmiast, przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1
Podawać puree na własną rękę jako dodatek do pieczonego kurczaka, indyka lub wieprzowiny; wymieszać z polentą tuż przed końcem gotowania; użyć jako farsz do ravioli; zrobić zupę; lub użyć do smaku pastiny. Możesz też pominąć szałwię, doprawić zmielonym cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową do smaku i użyć jako substytut dyni w puszkach w ulubionym przepisie na ciasto z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
FarszFarsz
PastinaPastina
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
DyniaDynia
RavioliRavioli
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Cała TurcjaCała Turcja
WieprzowinaWieprzowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
ZupaZupa
2
Toast nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Kiedy Koper zmieni kolor na jasnobrązowy, pracuj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i wrzuć, Wrzuć, Wrzuć, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przekręć mieszankę przypraw na talerz, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
Koper WłoskiKoper Włoski
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić mieszaninę w blenderze z chili w proszku, sól, i cynamon i miksować, aż przyprawy są równomiernie zmielone. Jeśli masz mały młynek do przypraw lub młynek do kawy przeznaczony do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Chili W ProszkuChili W Proszku
KolendraKolendra
CynamonCynamon
KawaKawa
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać do miski i wrzucić z pozostałymi składnikami. Przechowywać mieszankę przypraw w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)4trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1kilogramyO dyni maślanej (najlepiej 1 duży squash)O dyni maślanej (najlepiej 1 duży squash)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/4 cala) pokrojona w kostkę marchewka(1/4 cala) pokrojona w kostkę marchewka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/4 cala) pokrojony w kostkę seler(1/4 cala) pokrojony w kostkę seler28papryka habanero1/4 szklanki czystego California chili w proszku1/4 szklanki czystego California chili w proszku1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1porcja startego parmezanunasiona kolendrynasiona kolendry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane świeże liście szałwiidrobno posiekane świeże liście szałwii2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses2Spód: okruszki z herbatników grahamcynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)kolendra mielona, opcjonalniekolendra mielona, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na pół, opcjonalniepół na pół, opcjonalnie2Spód: okruszki z herbatników grahamRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO rosole z kurczaka lub bulionie z kurczaka w puszkachO rosole z kurczaka lub bulionie z kurczaka w puszkach591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser mascarpone, opcjonalnieser mascarpone, opcjonalnie2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/4 cala) pokrojona w kostkę cebula(1/4 cala) pokrojona w kostkę cebula1porcja startego parmezanuPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianekPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianek2Spód: okruszki z herbatników grahamprażone nasiona dyni, opcjonalnieprażone nasiona dyni, opcjonalnie2warzywo (np. szpinak)Cebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm4trochę posiekanej cukiniiSól szaraSól szara4trochę posiekanej cukiniiSól morska, najlepiej sól szaraSól morska, najlepiej sól szara1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło(1 kij) niesolone masło591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa ciemna niespełnionamelasa ciemna niespełniona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn