Zupa Z Pieczonego Żołędzia I Rzepy
Pieczone Acorn Squash & rzepa zupa może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, bulion z kurczaka, mieloną kolendrę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Zupa Z Pieczonego Żołędzia I Rzepy, Zupa Z Pieczonego Żołędzia, oraz Rzepa i szpinak rozmaryn "Risotto" faszerowane Acorn Squash with Pecans.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. doprawić dynię solą i białym pieprzem.
Umieść ½ łyżki masła w każdej wnęce i umieść połówki squasha na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec do miękkości i karmelizacji, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na tacy.Pozostałe masło roztopić w średnim garnku do zupy ustawionym na średnim ogniu.
Dodać pory, seler, marchew i czosnek.
Posypać mieszaninę cukrem. Przykryć i gotować przez 10 minut, aż zmiękną.
Dodać rzepy, bulion, liść laurowy i kolendrę, a następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, doprawić solą i białym pieprzem. Przykryć i gotować kolejne 20 minut, aż rzepa będzie bardzo miękka.
Usunąć liść laurowy.Zgarnij mięso z schłodzonych połówek squasha prosto do garnka do zupy. Za pomocą blendera zanurzeniowego przecier mieszaninę do bardzo gładkiej, lub użyj standardowego blendera pracującego partiami, jeśli to konieczne. Wrzuć zupę do garnka (jeśli używasz standardowego blendera) i dodaj brandy. Doprowadzić zupę na wolnym ogniu i dostosować przyprawy.
Podawać na ciepło w poszczególnych miseczkach