Zupa z pieczonego masła i kalafiora
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i wegańska zupa? Pieczony Butternut i zupa kalafior może być niesamowite przepis spróbować. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka dyni, sok z pomarańczy, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com.tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Zupa pieczona z dyni z kalafiorem, karmelizowana Oni, Zupa z dyni i kalafiora, oraz Zimowa zupa jarzynowa z dyni i kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetnij masło na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona. Spryskać lub pocierać prostokątne naczynie do pieczenia z olejem (lekko) i umieścić w nim squash wyciąć stronę w dół.
Włóż squash do piekarnika i ustaw timer na 15 minut. W międzyczasie umieść różyczki kalafiora w małym, naoliwionym naczyniu do pieczenia. Po squash gotowane przez 15 minut, umieścić kalafior w nim.
Piec, mieszając co 10 minut, aż kalafior zacznie brązowieć, a squash można łatwo przekłuć widelcem. (Prawdopodobnie zostaną ukończone w innym czasie.)
Wyjąć z piekarnika i odstawić kalafior na bok. Pozostaw squasha do ostygnięcia, aż będzie łatwy w obsłudze, i zeskrobać mięso ze skóry i do miski. Użyj widelca lub masher, aby go trochę rozgnieść. W dużym rondlu, podsmażyć cebulę w małej wodzie, aż będzie przezroczysty.
Dodać czosnek i imbir i gotować przez około 3 więcej minut, dodając wodę w razie potrzeby.
Dodać squash do patelni wraz z curry i bulionu warzywnego. Za pomocą blendera ręcznego zmiksuj zupę na gładki puree. (Lub, jeśli nie masz blendera ręcznego, puree zupę w blenderze partiami.) Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez około 15 minut.
Dodać kalafior do zupy. Smak do przypraw, i dodać sherry, sól, cayenne, i dodatkowe curry w razie potrzeby. Przykryć i pozostawić zupę na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki.
Dodać sok pomarańczowy, gotować jeszcze 5 minut i służyć.