Zupa z owoców morza z kukurydzy i ziemniaków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z owoców morza z kukurydzy i ziemniaków. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz gorący sos, kukurydzę z żółtego i białego jądra, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Northwest Seafood Corn Chowder, Zupa kukurydziana i krabowa z patio Richard ' s Seafood, oraz Potato Seafood Chowder.
Instrukcje
Doprowadzić ziemniaki i wodę do wrzenia w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować ziemniaki 10 do 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić i umieścić w dużej misce.
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Wymieszać mrożone warzywa i posiekaną żółtą cebulę; podsmażyć mieszankę cebuli 6 do 8 minut lub do miękkości.
Dodać mięso krabowe, małże, kolejne 6 składników i ziemniaki. Zmniejszyć ogień do średniej, i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub aż dokładnie ogrzane. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mieszanki przypraw McKenzie 's do pokrojonej w kostkę cebuli, czerwonej i zielonej papryki oraz selera i kremu z grzybów Campbell' s z pieczoną zupą czosnkową.