Zupa Z Owoców Morza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z owoców morza. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 22g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka krewetek, pomidory w puszkach, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry Coconut-Zupa Z Owoców Morza (Seafood Rassa), Zupa Z Owoców Morza, oraz Zupa Z Owoców Morza.
Instrukcje
Shell i devein krewetki, umieszczając tylko muszle w dużym rondlu. Krewetki opłukać; odcedzić.
Wlać 3 szklanki wody na muszle; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 do 25 minut, lub aż ciecz zostanie zmniejszona o połowę.
Odcedzić płyn; wyrzucić skorupy i zwrócić wywar do rondla. Wymieszać pomidory, kukurydzę, mniej sodu sos sojowy, sherry i sok z cytryny; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj krewetki i przegrzebki; dusić, odkryte, 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aby rozbić pomidory.
Zmiksuj skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę. wodę; wymieszać do zupy. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wmieszać zieloną cebulę i pieprz; podawać natychmiast.