Zupa z małży ze świeżymi małżami (lub konserwami)

Zupa z małży ze świeżymi małżami (lub konserwami)
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Zupa z małży ze świeżymi małżami (lub w puszkach) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Mieszanka Małży, wytopiony tłuszcz boczku, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 31%. Przepis Na Smażone Małże W Stylu Clam Shack, Świeża kontra dynia w puszkach: poddałem je próbie, oraz Zupa Z Małży są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieścić małże w dużym garnku, i wlać ćwierć wody. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Paruj małże, aż się otworzą, około 10 minut. Wszelkie małże, które pozostają zamknięte po 15 minutach, należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Odcedzić bulion do dzbana przez sito o drobnych oczkach i pozostawić małże do ostygnięcia, aż będą wystarczająco wygodne do obsługi. Wyjąć mięso z każdego małża i umieścić go na desce do krojenia. Odrzuć wszystkie muszle i grubo posiekaj mięso małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Roztopić tłuszcz boczku w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Wrzucić posiekany boczek do garnka i pozostawić do chrupnięcia w gorącym tłuszczu około 5 minut. Wymieszaj seler i cebulę, a następnie posyp je solą morską. Przykryj garnek, pozwalając warzywom pocić się w garnku, aż uwolnią swój zapach i zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodaj ziemniaki i posiekane mięso małży do garnka, a następnie wlej zarezerwowany bulion Małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Wlać dodatkowe 4 szklanki wody, wrzucić liść laurowy, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zmiękną i łatwo się wydadzą po przebiciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
ChowderChowder
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
6
Użyj łyżki szczelinowej lub pary szczypiec kuchennych, aby wyrwać liść laurowy z chowder, a następnie wymieszać z grubą śmietaną. Smak zupy, dostosowując przyprawy w razie potrzeby. A następnie kadzi chowder do miski, posypać go posiekanymi świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pokrojone W Słoiki PepperonciniPokrojone W Słoiki Pepperoncini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
ChochlaChochla

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc

Zupa z małży sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Riesling i Sauvignon Blanc. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion - lub możesz iść duży lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn