Zupa z marchwi i białej fasoli
Zupa z marchwi i białej fasoli to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz fasolę, marchewkę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety warzywne z marchwi i białej fasoli, Przepis Na Sałatkę Z Marchwi, Koperku I Białej Fasoli, oraz Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Główkę czosnku przeciąć na pół w poprzek; przetrzeć lekko pokrojone powierzchnie oliwą z oliwek i owinąć czosnek w folię.
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 400, aż czosnek będzie miękki po naciśnięciu, około 40 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyrywać lub wyciskać ząbki czosnku ze skórki; wyrzucić skórkę.
W międzyczasie, na patelni 6-do 8-quart na średnim ogniu, gotować cebulę w 1 łyżce oleju, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo kuleje, około 15 minut (jeśli cebula zacznie brązowieć, zmniejszyć ogień i dodać kilka łyżek wody).
Dodaj wino i często mieszaj, aż większość płynu odparuje, 2 do 3 minut.
Dodaj bulion, szafran i marchew. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie bardzo miękka po przekłuciu, o 20 protokół.
W blenderze lub robocie kuchennym mieszaj mieszankę partiami, aż będzie gładka.
Powrót czysty patelni na małym ogniu; dodać fasolę i sherry. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.