Zupa Z Kurczaka-Posole

Zupa Z Kurczaka-Posole
Zupa z kurczaka-Posole wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 923 kalorii, 44g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Za 7,67 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej arachidowy, oliwę z oliwek, pietruszkę płaską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Meksykańska Zupa Z Kurczaka Posole, Meksykańska Zupa Z Kurczaka Posole, oraz Posole (zupa Tomatillo, kurczak i Hominy) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść wywar w średnim rondlu, rezerwując 1/4 szklanki i gotuj na wolnym ogniu. W międzyczasie umieść pozostałe 1/4 szklanki wywaru i ponownie nawodnione chili ancho w blenderze i puree, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj puree anchos, borowiki i hominy i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
3
Dodaj kurczaka i kolendrę i gotuj przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
4
Zupę kadzi do misek i posyp serem i smażonymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połącz kości kurczaka, cebulę, seler i marchewkę na dużej brytfannie; wymieszaj z olejem i lekko dopraw solą i pieprzem. Piecz, aż kości i warzywa będą intensywnie złotobrązowe, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kości Z KurczakaKości Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Przenieś kości i warzywa do dużego garnka, dodaj 12 szklanek zimnej wody i pozostałe składniki i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 4 godziny, zgarniając kadzi, która unosi się na górę, co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
ChochlaChochla
8
Zdejmij z ognia i przecedź przez sitko do czystego garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
9
Umieść z powrotem na kuchence na dużym ogniu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę. Użyj natychmiast lub ostudź do temperatury pokojowej, przykryj i wstaw do lodówki lub zamroź, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
10
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia o wysokich bokach, aż osiągnie 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj tortille w 2 partiach i gotuj, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
12
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi i natychmiast dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn