Zupa z kurczaka i limonki jukatecan
Zupa z kurczaka i limonki jukatecan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z limonki, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Ryżowa Z Jukatekanu, Yucatecan Tostadas (Salbutes), oraz Wieprzowina Po Jukatekańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić piersi z kurczaka i wywar; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Odtłuść i odrzuć pianę, która unosi się na górę.
Dodać 1 łyżeczkę soli koszernej i kolejne 3 składniki. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż kurczak jest miękki i gotowane przez.
Przełożyć kurczaka na talerz. Odcedzić materiał przez bardzo drobny sitko, odrzucając ciała stałe i odciągnąć tłuszcz od góry. Odstawić.
Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby poradzić sobie, usuń skórę i wyciągnij mięso z kości. Odrzuć skórę i kości, a kurczaka pokroić w paski. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, zmielony czarny pieprz, i pozostałe 1 łyżeczka soli koszernej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 protokół.
Dodać paprykę; gotować 5 protokół.
Dodaj pomidora, skórkę z limonki i sok, i zarezerwowane rozdrobnione kurczaka i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Podziel zupę na 6 misek i w razie potrzeby uzupełnij Serrano chiles i pozostałymi składnikami.