Zupa z kalafiora i szynki
Zupa z kalafiora i szynki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 248 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać różyczki kalafior, kolendra, szynka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Serowa Zapiekanka kalafiorowa niskowęglowodanowa z szynką, Południowo-zachodni pieczony kalafior z kminkiem i papryką, oraz Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu, gotować cebulę w oleju, aż tylko zacznie brązowieć.
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z kalafiorem, doprowadzić do wrzenia ponownie i gotować, aż kalafior będzie miękki, 2 do 5 minut.
Usuń połowę mieszanki kalafiora i puree w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Wróć do garnka z szynką i serem i gotuj, aż ser się rozpuści. Wmieszać płatki ziemniaczane i podgrzać.