Zupa Z Jaj Kurzych
Zupa z jaj kurzych trwa około 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 8G tłuszczu i w sumie 213 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, rukiew wodna, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem niezłe. Zupa Z Jaj Kurzych, Zupa z makaronem z kurczaka z jajkiem, oraz Zupa jajeczna z kurczakiem i makaronem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondelku zagotować bulion z kurczaka, imbir i szalotki. Przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Zdejmij z ognia i przecedź do dużej miski; wyrzuć imbir i szalotki. Włóż bulion do rondla i dodaj mirin. W międzyczasie wrzuć do miski kurczaka, olej sezamowy, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Rozpuść pozostałe 3 łyżki mąki kukurydzianej w 1/4 szklanki wody. Zagotuj bulion na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej i gotuj, mieszając, aż będzie błyszcząca i lekko zgęstnieje, około 4 minut.
Dodaj kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowany, 1 do 2 minut.
Skrop jajka do zupy po trochu, tworząc cienkie arkusze ugotowanego jajka. Delikatnie wymieszaj rukiew wodną. Podziel zupę na miski.