Zupa z grochu i maślanki na zimno
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zimny Curry Pean i maślanka zupa może być znakomity przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wody, curry, szpinak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Zimnego Groszku, Zupa Pomidorowo-Maślana Na Zimno, oraz Zupa z marchwi i mleka kokosowego na zimno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotki na maśle i oleju w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, 6 do 8 protokół.
Dodać curry i 3/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, następnie wymieszać z groszkiem i szpinakiem i powrócić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 6 protokół.
Natychmiast przecier zupę w 4 partiach w blenderze, aż będzie bardzo gładka (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Przełożyć do miski i wymieszać z maślanką. Szybkie schłodzenie (w celu zachowania koloru), ustawiając miskę w łaźni lodowej i mieszając do ostygnięcia, następnie przechowywać w lodówce do bardzo zimnego, 1 do 2 godzin. Doprawić solą.
Zupę można schłodzić (w lodówce) do 1 dnia.