Zupa z dyni piżmowej z przyprawami
Zupa z dyni piżmowej z przyprawami to danie główne dla 12 osób. Za 1,96 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 332 kalorie , 28 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, wody, soli i dyni piżmowej. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 64% danie to jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa z dyni piżmowej i jabłka , Zupa z dyni piżmowej i tahini oraz Zupa z dyni piżmowej .
Instrukcje
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do dołu w blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal, wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 40-50 minut lub do miękkości. Lekko ostudzić; wyjąć miąższ i odstawić.
W rondlu, na średnim ogniu, smaż cebulę w oliwie i maśle przez 2 minuty.
Dodaj cynamon, brązowy cukier, imbir i czosnek; gotuj jeszcze 2 minuty lub do momentu, aż cebula zmięknie. Wymieszaj z bulionem, wodą, solą i odłożoną dynią. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Lekko ostudź zupę. Wyrzuć cynamon. W blenderze miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć wszystko do garnka i podgrzej.
Każdą porcję posyp natką pietruszki.