Zupa Z Dyni Piżmowej
Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 55 minut do spędzenia w kuchni zupa z dyni piżmowej może być wyjątkowa bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 12g tłuszczu i w sumie 210 kalorii. Za $1.13 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś sól, tymianek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci smak domu. 2134 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Z łyżką wynik 93%, to danie jest wyjątkowe. Spróbuj Dynia piżmowa: zupa piżmowa, Gruszka i jogurt, Zupa z dyni piżmowej z nasionami dyni Curry, oraz Dynia Piżmowa: Zupa Z Dyni Piżmowej & Więcej dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Pokrój dynię na osiem dużych kawałków.
Umieść wyciętą stroną do góry w 15x10x1-in. blacha do pieczenia.
Wytnij 1/4 cala. z wierzchołków cebuli i cebulek czosnku (koniec, który dochodzi do zamkniętego punktu).
Umieść pokrojoną stroną do góry w formach do pieczenia.
Posmaruj olejem; posyp tymiankiem. Przykryj szczelnie i piecz 1-1/2 do 2 godzin lub do momentu, gdy warzywa będą bardzo miękkie. Odkryj i odstaw do letniego.
Usuń skórkę z dyni i cebuli; Usuń miękki czosnek ze skórek. W dużej misce połącz warzywa, bulion i śmietanę. Puree w małych partiach w blenderze na gładką masę; przenieść do dużego rondla.
Dodaj pietruszkę, sól i pieprz; podgrzej (nie gotuj).
W razie potrzeby udekoruj tymiankiem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.