Zupa z dyni i jabłek
Butternut Squash i zupa jabłkowa może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 334 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.5 za porcję. 30 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, łagodny curry, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zupa z dyni i jabłek, Zupa z jabłek i dyni, oraz Zupa Jabłkowa Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać masło, oliwa z oliwek, cebula, i curry w dużym garnku odkryte na małym ogniu przez 15 do 20 minut, aż cebula będą miękkie. Wymieszać od czasu do czasu, skrobając dno garnka.
Squasha obrać, przeciąć na pół i usunąć nasiona.
Pokroić squasha na kawałki. Jabłka obieramy, ćwiartujemy i rdzewiejemy.
Dodaj squash, jabłka, sól, pieprz i 2 szklanki wody do garnka. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, i gotować na małym ogniu przez 30 do 40 minut, aż squash i jabłka są bardzo miękkie. Przetworzyć zupę przez młynek spożywczy wyposażony w duże ostrze lub puree go grubo w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Wlać zupę z powrotem do garnka.
Dodaj jabłecznik lub sok i wystarczająco dużo wody, aby zupa konsystencja lubisz; powinien być lekko słodki i dość gęsty. Sprawdź sól i pieprz i podawać na gorąco.