Zupa z dyni i jabłek
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać dyni i zupy jabłkowej Cydr spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 286 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka jabłka, cebuli, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłecznik Pieczony kurczak z dynią maślaną, Zupa z dyni z kremem z cydru, oraz Zupa Z Pieczonego Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w roztopionym maśle, aż przezroczyste, 5 do 10 protokół.
Dodaj dyni, ziemniaki, jabłko, marchew i seler do cebuli; wlać bulion z kurczaka i wystarczająco dużo jabłecznika na pokrycie warzyw. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i przykryć garnek. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, dodając więcej jabłecznika w razie potrzeby, aż warzywa będą miękkie, 35 do 40 minut.
Mieszanka warzywna z blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka; wymieszać śmietanę, cynamon i goździki. Dusić do ogrzania przez, 5 do 10 minut. Łyżka zupy do miski; top każdy z około 1 łyżka śmietany i szczypta gałki muszkatołowej.