Zupa z dorsza z szafranem i ziemniakami Fingerling

Zupa z dorsza z szafranem i ziemniakami Fingerling może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 311 kalorii, 28g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka Holenderskich ziemniaków, porów, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Fingerling Ziemniaki Z Szafranem Bułka Tarta, Manhattan Fish Chowder z pieczonymi ziemniakami i boczkiem, oraz Fingerling Sałatka Ziemniaczana Z Koperkiem I Cytrynowo-Szafranowy Vinaigrette Przepis.
Instrukcje
Boczek ugotować w dużym dużym garnku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodaj pory do tego samego garnka. Przykryć i gotować, aż pory będą bardzo miękkie, często mieszając, o 4 protokół.
Dodaj sok z małży, ziemniaki, 1/2 szklanki wody, tymianek i szafran. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium i przykryć. Dusić, aż ziemniaki są po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół. Wymieszać ze śmietaną i boczkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dorsza posypać solą i pieprzem; umieścić na wierzchu zupy. Przykryć i gotować, aż dorsz jest nieprzezroczysty w centrum, o 10 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść 1 filet z dorsza do każdej z 6 misek. Chochle chowder nad rybą i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris