Zupa z czerwonej soczewicy i bulguru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z czerwonej soczewicy i bulguru. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, bulgur, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 88%. Spróbuj Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa z soczewicy i bulguru, oraz Zupa z soczewicy i bulguru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w garnku na małym ogniu; gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju, aż zmięknie, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Gotować i mieszać pomidory, za ' atar, papryka,kminek, czosnek w proszku, czarny pieprz, i pieprz cayenne w mieszaninie cebuli; wymieszać do herbu.
Dodaj sok z marchwi, wodę, kostkę bulionu z kurczaka, kostkę bulionu o Smaku pomidorowym, soczewicę i bulgur; gotuj na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka i bulgur wchłonie płyn, 30 do 40 minut.
Chochla około 2/3 mieszaniny soczewicy do blendera i puree, aż będzie gładka. Powrót puree do stockpot i wymieszać. Dusić na małym ogniu przez około 5 Więcej minut do mieszania smaków.
Wyjąć z ognia; wymieszać sok z cytryny i kolendrę do zupy. Górne pojedyncze porcje z odrobiną kwaśnej śmietany.