Zupa z całego ciasta dyniowego
Zupa z całego ciasta dyniowego to przepis bezglutenowy i wegetariański, składający się z 6 porcji. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 6 g białka i 13 g tłuszczu. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. Ten przepis zachwycił 527 osób. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska na Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ciężką śmietanę, liście tymianku, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z całego ciasta dyniowego, Pikantna zupa z ciasta dyniowego z piankami cynamonowymi, Pepitą Streusel i bitą śmietaną Fraîche oraz Hummus ze słodkiej dyni z pieczonymi pestkami dyni.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zrób pokrywkę na wierzchu dyni, przecinając łodygę pod kątem 45 stopni. Upewnij się, że otwór jest wystarczająco duży, aby można było w nim pracować.
Usuń nasiona i włókna za pomocą metalowej łyżki lub gałki do lodów i nożyczek kuchennych. Zarezerwuj nasiona do innego użytku.
Posmaruj zewnętrzną część dyni i pokrywkę olejem roślinnym. Okrągłe naczynie żaroodporne, wystarczająco duże, aby pomieścić dynię, naoliwiono olejem i włóż dynię do środka.
Połącz masło, cebulę, sól, czosnek, jabłka, bulion z kurczaka i gęstą śmietanę w wydrążonej dyni. Załóż pokrywkę dyni, aby ją przykryć.
Piec przez 1 1/2 godziny.
Dodać kozi ser i tymianek i piec kolejne 30 minut bez przykrycia.
Wyjąć dynię z piekarnika i delikatnie zeskrobać część miąższu do zupy. Zmiksuj blenderem zanurzeniowym do pożądanej konsystencji, uważając, aby uniknąć boków i spodu dyni.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.