Zupa z białej fasoli z endywią
Zupa z białej fasoli z endywią zajmuje około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 458 kalorii , 46 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszce, fasolę cannellini, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Ta ocena jest doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Escarole & Beans , Udka z kurczaka z imbirem, czosnkiem i limonką z sałatką z endywii i Zupa z kurczaka, kiełbasy z białej fasoli i kapusty .
Instrukcje
Rozgrzej olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smaż i mieszaj, aż zmiękną.
Dodaj bulion, pomidory, włoską przyprawę i płatki papryki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 15 minut.
Dodaj orzo i endywię. Zagotuj i gotuj 12–14 minut lub do momentu, aż orzo będzie miękkie.
Dodaj fasolę; podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu.