Zupa Wołowo-jęczmienna
Zupa z wołowiną i jęczmieniem to przepis bezmleczny, składający się z 8 porcji. To danie główne ma 341 kalorii, 33 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 2,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 16 osób. Jest idealna na jesień. Jeśli masz pod ręką marchewkę, ostrą brązową musztardę, liść laurowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest super. Seria Zupy Wołowe – Część 2: Zupa Wołowo-jęczmienna, Zupa Wołowo-jęczmienna i Zupa Wołowo-jęczmienna są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku usmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmować na ręczniki papierowe. Brązowa wołowina w cieście.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, marchewkę i grzyby, aż będą miękkie.
Dodaj wino, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj 4 szklanki bulionu, musztardę, tymianek, liść laurowy i wołowinę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę lub do momentu, aż wołowina będzie miękka.
Wymieszać kaszę jęczmienną, sól, pieprz i pozostały bulion. Wróć do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż jęczmień będzie miękki. Wyrzuć liść laurowy. Wymieszaj boczek.