Zupa Tortilla z Kurczakiem IV
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, Zupa Z Kurczakiem Tortilla IV może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 248 kalorii , 16 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis wypróbowały i polubiły 102 osoby. Ten przepis z Allrecipes wymaga czarnej fasoli, bulionu z kurczaka, połówek piersi kurczaka i oregano. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 69% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Zupa z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho , Zupa z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho i Zupa z tortilli z kurczakiem .
Instrukcje
Rozgrzej 2 łyżeczki oleju w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj połowę pasków tortilli, często mieszając, aż będą chrupiące.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Powtórz tę czynność z pozostałą 1/2 łyżeczką oleju i pozostałymi paskami tortilli i odłóż na bok.
Do garnka dodać bulion, kminek, chili w proszku i oregano. Zwiększ ogień do wysokiego i doprowadź do wrzenia.
Dodaj fasolę, kukurydzę, kurczaka i salsę. Zmniejsz ogień do małego, zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 minuty lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany i nie będzie już różowy w środku.
Dodaj kolendrę i połowę zarezerwowanych pasków tortilli. Rozlać do osobnych misek i udekorować każdą miskę pozostałymi paskami.