Zupa Taco VII
Zupa Taco VII może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 446 kalorii, 27g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mieszankę zupy cebulowej, sos pomidorowy, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Taco Tuesday: Łatwa Zupa Taco, No Time Taco Soup-zrób szybką i łatwą zupę, która jest smaczna i gotowa w zaledwie kilka minut, oraz Zupa Taco dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu, podsmażyć mieloną wołowinę przez 5 do 10 minut, lub aż rumiane.
Odcedzić tłuszcz i dodać przyprawę taco, sos pomidorowy, pomidory pokrojone w kostkę, kukurydzę i fasolę.
Dobrze wymieszać, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 2 godzin, aby umożliwić smaki do siatki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.