Zupa szparagowa II
Zupa szparagowa II może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru zupy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 149 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką szparagi, sól, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa Szparagowa Z Chrupiącymi Roladkami Szparagowymi, Zupa szparagowa, cytrynowa i Orzo, oraz Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku połączyć wodę lub wywar, końce szparagów i oddzielone zielenie porów.
Podgrzać na małym ogniu i pozostawić na wolnym ogniu podczas przygotowywania reszty składników.
Na średniej patelni saute rozgrzać masło i olej.
Dodać "białka" pora, cebulę i ryż i gotować, aż cebula zacznie kolor (o 8 protokół).
Dodaj 1 filiżankę ciepłego wywaru i gotować 10 więcej minut.
Odcedzić wywar ze szparagów i końcówek porów i wrócić do garnka.
Dodaj zawartość patelni saute do odcedzonego wywaru wraz ze szparagami i częściowo przykryj garnek. Gotować jeszcze 12 minut.
Przełożyć zupę do robota kuchennego i puree. Odcedź to z powrotem do pojemnika. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W międzyczasie wrzucić końcówki szparagów do wrzącej osolonej wody i gotować do miękkości (około 4 minut).
Podawać zupę z kilkoma końcówkami szparagów na górze do dekoracji.