Zupa szczawiowo-ryżowa
Zupa szczawiowo-ryżowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje $1.98 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, jogurt, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Szczawiowa, Zupa Szczawiowa, oraz Zupa ze szczawiu Joanny.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj cebulę, ryż i czosnek. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić 20 minut lub aż ryż będzie miękki, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szczaw, sól, i pieprz; gotować, odkryte, 1 minutę lub aż szczaw zwiędnie.
Umieścić jogurt w misce. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki mieszanki bulionu do jogurtu, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszaninę jogurtu do pozostałej mieszaniny bulionu w patelni i gotować na małym ogniu 1 minutę lub aż dokładnie ogrzane (nie gotować). Zupę z chochli układamy w miseczki i w razie potrzeby posypujemy natką pietruszki.