Zupa Slow Cooker Sweet Potato and soczewica
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać powolne kuchenka słodkie ziemniaki i zupa z soczewicy spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 237 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 74 centów za porcję. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, seler, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Slow Cooker Słodki Ziemniak, soczewica i rosół z kiełbasą z przyprawami z dyni, Gulasz ze słodkich ziemniaków i soczewicy, oraz Zupa Z Boczniaka, Soczewicy I Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć słodkie ziemniaki, marchew, seler, por, soczewica, imbir, 3/4 łyżeczki curry i 1 łyżeczka soli w 4-do-6-quart powolnej kuchence.
Dodać 6 szklanek wody i wymieszać, następnie przykryć i gotować na niskim, niezakłóconym, 8 godzin.
Zupę energicznie wymieszać trzepaczką, aby uzyskać szorstki przecier. Cienkie z gorącą wodą, w razie potrzeby.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i pozostałe 1/4 łyżeczka curry i gotować, aż curry jest lekko tosty, o 1 minutę. Wymieszać mieszaninę curry do zupy i dodać sok z cytryny, kolendra, i sól do smaku.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Zdjęcia Antonis Achilleos