Zupa rabarbarowo-waniliowa w galarecie

Zupa rabarbarowo-waniliowa w galarecie
Jellied rabarbar & vanilla soup może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz wymuszony rabarbar, skrzepnięty krem, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy Rabarbarowo-Waniliowe, Kompot Rabarbarowo-Waniliowy, oraz Chleb rabarbarowy z wanilią.

Instrukcje

1
Bardzo starannie pokroić rabarbar na 5 cm długości, następnie każdą długość pokroić w zgrabne pałeczki, wielkości grubych zapałek i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
2
Na szeroką patelnię wrzucić cukier, waniliowy strąk i pestki, Wino i skórkę cytrynową i zalać 800 ml zimnej wody. Wszystko dobrze wymieszać, aby lekko rozpuścić cukier, następnie ustawić na średnim ogniu i stopniowo doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Podgrzej ciepło do Wysokiej, aby syrop gotował się bardzo szybko, następnie wyłącz ciepło i natychmiast wymieszaj rabarbar. Przykryj patelnię talerzem lub pokrywką i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie wylej 350 ml syropu i rezerwy. Ostudzić pozostały rabarbar i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Podgrzać zarezerwowany syrop na małej patelni, a następnie wyłączyć ogień. Delikatnie wyjmij żelatynę, wyciśnij ją, a następnie dodaj do patelni, aby rozpuścić ją w syropie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wlać do 6 miseczek, następnie wstawić do lodówki i odstawić na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Aby podać, delikatnie rozbić galaretkę w każdej misce, dobrze wymieszać rabarbar, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby łyżką równomiernie wyłożyć warstwę rabarbaru do każdej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać trochę syropu i umieścić łyżkę skrzepniętej śmietany na środku każdej miski, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem SkrzepłyKrem Skrzepły
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn