Zupa rabarbarowo-waniliowa w galarecie
Jellied rabarbar & vanilla soup może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury zupy. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz wymuszony rabarbar, skrzepnięty krem, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy Rabarbarowo-Waniliowe, Kompot Rabarbarowo-Waniliowy, oraz Chleb rabarbarowy z wanilią.
Instrukcje
Bardzo starannie pokroić rabarbar na 5 cm długości, następnie każdą długość pokroić w zgrabne pałeczki, wielkości grubych zapałek i odstawić.
Na szeroką patelnię wrzucić cukier, waniliowy strąk i pestki, Wino i skórkę cytrynową i zalać 800 ml zimnej wody. Wszystko dobrze wymieszać, aby lekko rozpuścić cukier, następnie ustawić na średnim ogniu i stopniowo doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Podgrzej ciepło do Wysokiej, aby syrop gotował się bardzo szybko, następnie wyłącz ciepło i natychmiast wymieszaj rabarbar. Przykryj patelnię talerzem lub pokrywką i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie wylej 350 ml syropu i rezerwy. Ostudzić pozostały rabarbar i syrop.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Podgrzać zarezerwowany syrop na małej patelni, a następnie wyłączyć ogień. Delikatnie wyjmij żelatynę, wyciśnij ją, a następnie dodaj do patelni, aby rozpuścić ją w syropie.
Wlać do 6 miseczek, następnie wstawić do lodówki i odstawić na noc.
Aby podać, delikatnie rozbić galaretkę w każdej misce, dobrze wymieszać rabarbar, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby łyżką równomiernie wyłożyć warstwę rabarbaru do każdej miseczki.
Wlać trochę syropu i umieścić łyżkę skrzepniętej śmietany na środku każdej miski, aby służyć.