Zupa pomidorowa z pieczonym czosnkiem i ziołami

Zupa pomidorowa z pieczonym czosnkiem i ziołami to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jogurtu, soli i pieprzu, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona zupa Bakłażanowo-pomidorowa ze świeżymi ziołami, Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz pieczony czosnek i winogrono makaron pomidorowy z bazylią i rukolą, oraz Kremowa Zupa Z Pieczonego Czosnku Z Kalafiorem I Świeżymi Ziołami.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i seler w oliwie z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gdy cebula jest przezroczysta (około 7 minut), dodać pomidory, bulion, oregano, bazylia i cayenne. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez 10 minut.
Połowę zupy przełożyć do blendera, dodać prażony czosnek i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli chcesz grubą zupę, dodaj zmieszaną połowę z powrotem do garnka. Aby uzyskać gładszą zupę, zmiksuj resztę zupy i włóż ją do garnka.
Dodać pietruszkę, sól i pieprz do smaku, i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aby umożliwić smaki do mieszania. Skosztuj zupy, a jeśli jest zbyt kwaśna, dodaj cukier, wystarczy, aby zdjąć krawędź. W razie potrzeby podawać z grzankami lub łyżką jogurtu mieszanego do każdej miski.