Zupa pomidorowa z ciecierzycą i makaronem
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.94 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pietruszki, wody, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia zupa pomidorowa z Pastanem i ciecierzycą, Makaron Z Ciecierzycą I Sosem Pomidorowym, oraz Makaron Z Pieczonych Pomidorów Z Ciecierzycą Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze przecier pomidory sokiem. Odstawić.
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać z czosnkiem.
Dodaj puree pomidory, szałwia, bulion, wodę i sól do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z makaronem i ciecierzycą. Doprowadzić zupę z powrotem do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki, o 15 protokół. Wymieszać natkę pietruszki, pieprz i 1/3 szklanki startego parmezanu.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Rekomendacja win: Włosi mieli dwa tysiąclecia, aby rozwinąć niesamowitą synergię między swoimi winami a kuchnią na bazie pomidorów. Skorzystaj z tego doświadczenia i połącz tę zupę z Chianti Classico o zapachu wiśni i ziół lub Rufiny.
Uwagi: do tej zupy poszukaj wysokiej jakości pomidorów z puszki, takich jak pomidory śliwkowe z regionu San Marzano we Włoszech.