Zupa pomidorowa w stylu staroświeckim

Zupa pomidorowa w stylu staroświeckim
Zupa pomidorowa Old-World zajmuje około 3 godzin i 35 minut od początku do końca. Za 1,11 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 20 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 192 kalorie . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, pomidory w puszce, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nią delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobra zimą . Jest dostarczana przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 56% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Autentyczne staroświatowe portorykańskie sofrito , Najlepsze cytrynowe batony na świecie i Jak zrobić najlepsze na świecie roladki lasagne .

Instrukcje

1
W dużym czajniku wymieszaj wodę, żeberka, kości do zupy, pomidory, seler, cebulę, 1/4 szklanki pietruszki, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
2
Dodaj marchewkę i pasternak; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Łyżką cedzakową wyjmij mięso, kości i warzywa. Odcedź bulion i usuń tłuszcz; wlej z powrotem cały bulion oprócz 1 szklanki do czajnika. Odstaw zachowany bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Oddziel mięso od kości; pokrój w kostkę i wrzuć z powrotem do kotła. Wyrzuć seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Pokrój pasternak, marchewkę i pomidory na kawałki o wielkości 1/2 cala i włóż je z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
6
Dodaj pozostałą pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
7
W dużej misce wymieszaj śmietanę, mąkę, gałkę muszkatołową (jeśli chcesz) i zachowany bulion; dodaj do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Dodaj makaron. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje i będzie ciepły (nie gotuj).
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia15
Magazyn