Zupa pomidorowa Old-World zajmuje około 3 godzin i 35 minut od początku do końca. Za 1,11 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 20 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 192 kalorie . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, pomidory w puszce, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nią delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobra zimą . Jest dostarczana przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 56% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Autentyczne staroświatowe portorykańskie sofrito , Najlepsze cytrynowe batony na świecie i Jak zrobić najlepsze na świecie roladki lasagne .
Instrukcje
1
W dużym czajniku wymieszaj wodę, żeberka, kości do zupy, pomidory, seler, cebulę, 1/4 szklanki pietruszki, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
2
Dodaj marchewkę i pasternak; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Łyżką cedzakową wyjmij mięso, kości i warzywa. Odcedź bulion i usuń tłuszcz; wlej z powrotem cały bulion oprócz 1 szklanki do czajnika. Odstaw zachowany bulion.
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Oddziel mięso od kości; pokrój w kostkę i wrzuć z powrotem do kotła. Wyrzuć seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Pokrój pasternak, marchewkę i pomidory na kawałki o wielkości 1/2 cala i włóż je z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina Wieprzowa
6
Dodaj pozostałą pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
7
W dużej misce wymieszaj śmietanę, mąkę, gałkę muszkatołową (jeśli chcesz) i zachowany bulion; dodaj do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Ratujące życie
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
8
Dodaj makaron. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje i będzie ciepły (nie gotuj).