Zupa Pieprzowa Poblano Chile

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy pieprzowej Poblano Chile. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 76 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz mleko, mąkę, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Crema De Chile Poblano (Pieczona Zupa Chile Poblano), Vincent Price Sopa Poblano-Zupa Poblano Chile, oraz Poblano Albóndigas z zupą Ancho Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Umieść papryki Poblano chile na blasze i umieść w piekarniku. Pozostawić skórę do czernienia i blister, obracając papryki chile, aż wszystkie strony są zrobione. (Uwaga: nie przegotować.) Po zakończeniu umieść je w papierowej torbie i zapieczętuj. W ciągu około 15 do 20 minut wyjmij je z torby i obierz skórę pod bieżącą wodą.
W blenderze, połączyć papryki chile, bulion, sól i pieprz do smaku i gałki muszkatołowej. Zmiksować na gładką masę. W małym rondlu na średnim ogniu ogrzać mleko i odstawić. W innym rondlu na średnim ogniu roztopić masło lub margarynę, dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Dodaj rozgrzane mleko i mieszaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodaj mieszaninę pieprzu chile i dobrze wymieszać. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.